Grootmacht meldt zich voor peperdure Mile Svilar

Mile Svilar werd jarenlang bestempeld als de toekomstige nummer één bij RSC Anderlecht. Maar de Servische Belg (lees: zijn entourage) was ongeduldig en vertrok uiteindelijk in onmin bij de recordkampioen. Na een soap van enkele weken tekende hij uiteindelijk bij SL Benfica.

Daar slaagde hij er evenwel nog niet in om een vaste basisstek te veroveren, maar liet hij wel al flitsen van zijn kunnen zien. Svilar, nog steeds maar 19 jaar, blijft dan ook gelden als één van de grootste keeperstalenten in Europa en dat levert hem mogelijk een fraaie transfer op. Het Italiaanse Sport Mediaset meldt namelijk dat Internazionale zijn vizier heeft gericht op de voormalige Belgische jeugd-international.

De herboren Nerrazzuri hebben momenteel al een uitstekende doelman in de vorm van Samir Handanovic, maar de Sloveen is inmiddels alweer 34 jaar en zou op termijn dus vervangen moeten worden. Svilar zou daarvoor alvast een grote kandidaat zijn. Mogelijk komt het zelfs al snel tot een transfer, zodat hij nog even kan rijpen in de schaduw van Handanovic.

Volgens bovengenoemd medium is de jongste doelman ooit in de Champions League momenteel zelfs 20 miljoen euro waard. Of Anderlecht in geval van een transfer recht heeft op een percentage op de doorverkoopsom of een bepaalde opleidingsvergoeding, is niet geweten.

Bron: voetbalnieuws.be

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.